Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

Το Θεατρικό Παιχνίδι στη Δημιουργική Διδασκαλία


Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τις εναλλακτικές προσεγγίσεις διδασκαλίας μέσα από εφαρμογές τεχνικών θεατρικού παιχνιδιού και τους τρόπους με τους οποίους αυτό βοηθά στην ανάπτυξη του παιδιού. Διδάσκει η θεατρολόγος - θεατροπαιδαγωγός Κατερίνα Βοσκαρίδου

Απευθύνεται σε γονείς, παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας καθώς και εκπαιδευτικούς της ειδικής εκπαίδευσης.

Σκοπός: Η κατανόηση της εμπειρίας του θεατρικού παιχνιδιού ως ένος από τους καλύτερους, πλέον αποτελεσματικούς και ευχάριστους τρόπους για να παρακινήσεις ένα παιδί προς τη μαθησιακή διαδικασία.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ημερομηνίες διεξαγωγής προγράμματος:

31 Ιανουαρίου και 7 Φεβρουαρίου 2014


Ώρες: 15:00 – 18:00

Τόπος διεξαγωγής: Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί

Για δήλωση συμμετοχής παρακαλώ συμπληρώστε την αίτηση που υπάρχει εδώ και στείλτε την στο email theatropia@technodromio.org

Πληροφορίες : τηλ 99526772,

email: theatropia@technodromio.org

Τιμή: 60 ευρώ για 2 συναντήσεις, 50 ευρώ για τα μέλη του Τεχνοδρομίου

Δυνατότητα παρακολούθησης ενός εκ των δύο συναντήσεων

στην τιμή των 30 ευρώ, 25 ευρώ για μέλη του Τεχνοδρομίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες:
Με το τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:

· Να κατανοήσουν τη φιλοσοφία προσέγγισης του θεατρικού παιχνιδιού στην εκπαίδευση.

· Να γνωρίζουν τις τεχνικές και μεθόδους διδασκαλίας των παιδιών και του καταρτισμού σχετικών προγραμμάτων ή σχεδιασμού βιωματικών μαθημάτων.

· Να εφαρμόσουν τις πιο πάνω τεχνικές βάσει των οποίων θα δημιουργούν ένα περιβάλλον που θα διευρύνει την ανάπτυξη των παιδιών προς διάφορες κατευθύνσεις και θα καλλιεργεί το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο.

· Να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα μέσα από το θεατρικό παιχνίδι με τα οποία θα κεντρίσουν τη φαντασία των παιδιών, θα καλλιεργήσουν το ομαδικό πνεύμα, θα αυξήσουν την πειθαρχία και θα βελτιώσουν πνευματικές δεξιότητες όπως η συγκέντρωση, η παρατηρητικότητα και η μνήμη.

· Να παρέχουν στα παιδιά εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης, μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες.

 

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σύμφωνα με τα εκπαιδευτικά πρότυπα και με την αξιοπιστία του Εκπαιδευτικού Κέντρου mpec.
Η εισηγήτρια:

Η Κατερίνα Βοσκαρίδου σπούδασε φαρμακευτική και στη συνέχεια θεατρικές σπουδές. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη θεατροπαιδαγωγική, έχει διδάξει θέατρο σε μαθητές και φοιτητές, εργάζεται ως εμψυχώτρια σε ομάδες παιδιών και ενηλίκων, είναι εγκεκριμένη εκπαιδεύτρια της ΑΝΑΔ, διδάσκει το πρόγραμμα «Θεατρικό Παιχνίδι στην Προσχολική Αγωγή» σε νηπιαγωγούς. Ασχολείται επίσης με την αφήγηση παραμυθιού και τη δραματοποίηση του μύθου.