Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

Εργαστήριο Αυτογνωσίας

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο διοργανώνει κύκλο συναντήσεων με τίτλο:

 "Εργαστήρι Αυτογνωσίας" 
με τον Αντώνη Ανδρουλιδάκη


Μάρτιος - Ιούνιος 2017 
Κάθε Τετάρτη στις 17:30 - 19:00

Για πληροφορίες/εγγραφές: Τηλ 99526672


Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τόσο ισχυρές πεποιθήσεις, που τις πιο πολλές φορές τις υιοθετούμε με πάθος, σχεδόν αυτόματα, χωρίς καν μια δεύτερη σκέψη.

Ίσως και να είμαστε παγιδευμένοι σ’ ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, σκέψης, συναισθημάτων και συμπεριφοράς.

Κι’ όλο αυτό μας δυσκολεύει να γνωρίσουμε πραγματικά τον Εαυτό μας. Να αναγνωρίσουμε, δηλαδή όλες τις πτυχές μας: τον «καλό» μας Εαυτό, τον «κακό» μας Εαυτό, αλλά κυρίως ότι ο Εαυτός μας «δεν είναι». Γιατί, όταν για παράδειγμα, πιάνουμε τον Εαυτό μας να κάνει ένα λάθος και λέμε «μα δεν μπορεί, δεν ήμουν εγώ, δεν ήμουν ο εαυτός μου» ή όταν, αντίθετα, πετυχαίνουμε κάτι και λέμε «Δεν μπορεί, μπα; Εγώ το έκανα αυτό;», σημαίνει απλά πως υπάρχουν πτυχές του Εαυτού μας που τις αγνοούμε και αυτό είναι πολύ άδικο για μας, για μένα, για εσένα.

Αυτογνωσία, λοιπόν, είναι το να γνωρίζει κανείς τον εαυτό του, δηλαδή τις σκέψεις που κάνει, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του, τα κίνητρα και τις επιθυμίες του, τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητας του, τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα του.

Έτσι, αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για την ευτυχία και την εξέλιξη σου, αν είσαι στ’ αληθινά φίλος του εαυτού σου, θα μπορούσες να ξεκινήσεις δίνοντας μια ψήφο  εμπιστοσύνης σε σένα τον ίδιο. Απλά, μπορείς να πάρεις την απόφαση να ξεκινήσεις ένα ταξίδι προσωπικής αυτογνωσίας και θετικής αυτό-επιβεβαίωσης, συμμετέχοντας στο βιωματικό Εργαστήρι Αυτογνωσίας, που διοργανώνει το Τεχνοδρόμιο, με τον συντονισμό του Αντώνη Ανδρουλιδάκη .

Δεν μπορείς να σ’ αγαπήσεις εκτός αν πραγματικά σε ξέρεις...