Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

Η Κατερίνα Αγυιώτη στην Κοινωνία του Βιβλίου 2023

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ σας προσκαλεί στην εκδήλωση της δράσης «Κοινωνία του Βιβλίου 2023» με τίτλο:

Κατερίνα Αγυιώτη - Μια συνομιλία με τη Στέλλα Βοσκαρίδου

Περισσότερα για την εκδήλωση:
 
Η Κατερίνα Αγυιώτη φέρει την επίγνωση της διαχείρισης του βιώματος, ως ψηφίδα του καθημερινού βίου και απαντά πού αυτό το βίωμα συναντά τη φαντασία μέσα στη γραφή: «κάθε περιγραφή της εμπειρίας, πόσω μάλλον κάθε σχόλιο πάνω στην εμπειρία, ανήκουν στο πεδίο του φαντασιακού – αλλά κι ότι φαντασιακό μη βασισμένο στην εμπειρία δεν υπάρχει: Τα ποιήματά μου που θα μπορούσες να αποκαλέσεις αφορισμούς συνδέουν πολλά επίπεδα εμπειρίας, γι’ αυτό ίσως είναι και τα περισσότερο απομακρυσμένα από αυτή». 
 
Μια πολλαπλών οπτικών εξερεύνηση μέσα από μια συνομιλία με τη Στέλλα Βοσκαρίδου στο φετινό καλειδοσκόπιο της λογοτεχνίας. 

21 Οκτωβρίου 2023, ώρα 19:30 
 
Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο

ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ: Ανδρέα Κάλβου 1, 3085 Λεμεσός

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Τηλ. 99526772 

Χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού, mpec Engineering Consulting, Acute Advisory Services
 
 

Βιογραφικό

Η Κατερίνα Αγυιώτη γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε κι εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Από το 2014 ζει κι εργάζεται στο Λονδίνο. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και συμπεριληφθεί σε ανθολογίες. Η πρώτη της ποιητική συλλογή, με τον τίτλο «Φρουρός», κυκλοφόρησε το 2016 και η δεύτερη με τίτλο «Ο ταμίας του Θεού» το 2019 από τις εκδόσεις Φαρφουλάς.

Περισσότερα για την Κοινωνία του Βιβλίου:

Είναι μια δράση του Κέντρου Λόγου και Τεχνών «Τεχνοδρόμιο» που αποσκοπεί να προάγει το διάλογο και τον αναστοχασμό πάνω σε θέματα που αφορούν την πορεία του  βιβλίου από τη στιγμή που γράφεται και μέχρι να φτάσει στα χέρια του αναγνώστη και καταπιάνεται με τις παραμέτρους που καθορίζουν τον τρόπο που το βιβλίο γράφεται και κοινωνείται. Κάθε αναγκαίο σποράκι για να ανθίσει η λογοτεχνία.

Η φετινή μας θεματική καταπιάνεται με το ευρύ φάσμα από το καθημερινό στο αιώνιο, από το καταληπτό στο ιερό, ένα μαγικό καλειδοσκόπιο που δημιουργείται στη λογοτεχνία από την συνύπαρξη, τη συγχώνευση, τη συνάντηση φαινομενικά διαφορετικών φωνών.

Η «Κοινωνία του Βιβλίου» του 2023 θα φιλοξενήσει επίσης μέσα στη χρονιά τους συγγραφείς-καλλιτέχνες Κώστα Βραχνό και Θέμο Σκανδάμη, Γιάννη Παλαβό, Γλυκερία Μπασδέκη, Κατερίνα Αγυιώτη, και ένα αφιέρωμα στον Θεοδόση Νικολάου από την Αθηνά Τέμβριου και τον Γιάννη Πεγειώτη.

Ξεδιπλώνεται μια σειρά οντολογικών αναζητήσεων, που είτε έχει ως αφετηρία το καθημερινό ως έμπνευση για να καταλήξει στο όντως υπαρκτό και στην ουσία της ζωής, είτε αντιστρόφως ξεκινά από τα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα για να βρει όμως τις απαντήσεις στα μικρά και καθημερινά.

Κάτω από αυτό το πρίσμα οι φετινοί καλεσμένοι φαίνεται να συναντώνται στα πιο απίθανα σημεία. Στην πρόσληψη του καθημερινού ως κομμάτι του αγώνα για επιβίωση ο άρτος ο επιούσιος μετουσιώνεται σε λόγο.